2011. március 6., vasárnap

Sztracsatellás kutyi

Ennek a felkérésnek nagyon örültem. Igazi kihívás volt nekem egy mopsz kutyát megcsinálni. Normális esetben már be sem vállaltam volna három másik torta mellé, de erre nem tudtam nemet mondani!
Amikor a krémet beszéltük meg, sorolgattam, hogy miket szoktam csinálni :csoki, citrom, oroszkrém, vakondtúrás, de nem jó a banán...és akkor rájöttem, hogy a vakondtúrás torta tölteléke banán nélkül az a sztracsatella! Micsoda felfedezés Petra! És milyen finom!!!!
10 tojásból sütöttem a piskótát. A sztracsi krémet úgy csináltam, mint az oroszkrémet, csak a narancsos cuccos helyett csokit aprítottam össze és azt tettem a tejszín és puding keverékébe.
Megtöltöttem a piskótáimat és egy éjszakát a hűtőben pihiztek.Már alig vártem, hogy elkezdhessem faragni! Nagyon izgultam, hogy milyen lesz...

Készítettem fázisfotókat is. Itt már ki van faragva, készülnek a kutyika hurkái. Ilyenkor már eluralkodott a káosz a konyhámon...
És pár percig nézegettem jobbról-balról, de burkolás nélkül nem tudtam eldönteni, hogy jó lesz-e. Aztán gyorsan összegyúrtam a maradékokat és egy vékony burkolást dobtam a fejére.


/Ez a kép nem tudom miért így
van. Pedig nem így kelllene/
Na, így már kinézett valahogy! Már láttam benne a kutyát. Azt még ugyan nem tudtam, hogy mopsz, boxer, vagy bulldog lesz-e belőle.
Miután lekentem vajkrémmel, jött még pár óra idegesítő várakozás, hogy burkolhassam.
Eddigi tortáimnál mindig előre begyúrtam a színeket, most viszont próbára tettem magam. Úgy döntöttem pingálok. Bár porfestékem csak fekete van, nem volt baj, mert ehhez nem is kellett más szín, csak barna és fekete. Barnának tökéletesen megfelelt a kakaó.
Azt még nem mondtam magamról, hogy ha tortázok, nem tűrök meg senkit 5 méteres körzetemben. Ehhez képest két gyerekkel a nyakamban festettem meg a kutyusomat. Minden 3. percben kitaláltak valamit, ami miatt abba kellett hagynom. Így persze dupla annyi időbe telt az egész mutatvány. De nem baj, mert azért a sok dícséretért, mit közben kicsi fiamtól kaptam,megérte.
És a végeredmény:





2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy!
    Gratulálok!
    Én ezt biztosan nem tudnám megcsinálni:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Dehogynem tudnád! Néztem a tortáidat.....:)

    VálaszTörlés