2011. április 28., csütörtök

Ezüstéremmel jutalmazták munkámat!

Lezárult a Webcukrász tortaverseny, ahol 117 torta között az enyém is ott volt és ezüstérmet kapott. Most már kettő érem birtokosa vagyok -a tavalyi arany és a mostani ezüst-.
Nagyon örülök neki és büszke vagyok rá, már csak azért is mert csupán 10 hónapja készítettem az első burkolt formatortámat, mindamellet, hogy sohasem tanultam és még cukorbeteg is vagyok.
Jó érzéssel tölt el, hogy ennyi munka közül a neves szakmai zsűri mindig megjutalmaz.
Az már most biztos, hogy a következő versenyre is kitalálok valamit és nevezni fogok.

Pár szó a tortáról:

Az állványt külön ennek a tortának csináltattam.
Az alsó rész főzött diókrémmel töltött volt, az oldalára royal icinggal készült a minta, "Brush Embrodiery" technikával, ami annyit jelent, hogy a mintát nyomózsákból a tortára rajzoljuk és nedves ecsettel a minta belseje felé "elmaszatoljuk". Most csináltam ilyet először és minden percét élveztem. Merthogy eltartott néhány percig....
A középső torta egy csokitorta volt, a tetején és alján körben kicsi virágokkal. Az oldaláról índítva, alsó torta tetejére szintén royal icinggal ferde csíkozást készítettem, ami kis kalitkába zárta a virágokat. Régóta szerettem volna ezt a díszítési módot kipróbálni, úgyhogy ezt is először csináltam.
A szívecskéket pár nappal előtte már legyártottam, hogy jól megszáradjanak.
A felső szint kicsivel magasabbra került. Az oldalán lévő csipkézéshez a díszek is már a szívecskékkel együtt elkészültek, aljába hobbiboltban vásárolt ékszertartozékkal nyomtam mintákat. Majd royal icinggal lelógó, egymást átfedő díszítést csináltam.
A tetejére pedig életem első orchideái kerültek.


És együtt:


6 megjegyzés:

 1. Gratulálok Petra!
  Csodaszép munkát készítettél,megérdemelted az érmet:-)

  VálaszTörlés
 2. Fantasztikus! Gratulálok a helyezéshez! Nagyon szép torta!

  VálaszTörlés
 3. Húúú de szép ez a torta! Egyik kedvencem volt. Én tuti aranyat adtam volna! Gratulálok, nagyon megérdemelted a díjat!!!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon megérdemelted az érte kapott érmet! remek munka.

  VálaszTörlés