2011. október 30., vasárnap

Cukorvirágos emeletes

Maga a torta egy sima emeletes, alul meggyes párizsi krémes, felü gesztenyés. Ami nem a megszokott, hogy a felső kicsi tortát nem középre, hanem az alsó torta széléig csúsztatva helyeztem el. Mivel ekkor volt nyáron a 40 fokos hőség, a burkolást egyszer vissza is kellett szednem az alsóról, mert minden volt csak szép nem!
A virágokat már teljesen egyedül készítettem azután, hogy jártam Lenkénél és anyukám tortájához - amit majd később mutizok meg- segített elkészíteni egy gyönyörű kompozíció darabjait és ellátott jó pár hasznos infoval és praktivával a drótos cukorvirág készítésről. Megmondom őszintén nagyon büszke voltam magamra. Ez egy fantasztikus dolog! Imádtam csinálni. Nem volt itthon senki rajtam kívül, megszűnt a külvilág és alkothattam. Ráadásul úgy, hogy még ehhez a technikához se kiszúróm, sem más eszközöm nincsen, a marcipánformázó-készletemen kívül.



3 megjegyzés:

  1. nagyon szép lett a virágkompozíciód ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes vagy! Kiszúró nélkül!?
    Ha Lenke tudásának töredékét magaménak mondhatnám, már örülnék!

    VálaszTörlés
  3. Csoda dolgokat tudsz! Én nem tudnék ilyeneket!!!!

    VálaszTörlés